• خانه
  • بلاگ
  • 10 سوال متداول در زمینه آموزش سنتور و پاسخ آنها

10 سوال متداول در زمینه آموزش سنتور و پاسخ آنها

سنتور

 

سنتور در دسته سازهای زهی کوبه ای قرار می گیرد و جزء سازهای اصیل ایرانی می باشد که ساخت آن را به ابونصر فارابی نسبت می دهند.این ساز به شکل ذوزنقه بوده و دارای رشته سیم های زیادی است و با مضراب نواخته می شود.وقتی از سنتور صحبت می شود بیشتر نوع 9خرک آن مد نظر است که دارای72سیم بصورت 4 دسته 18 دسته ای تقسیم می شود.

سنتور انواع مختلفی دارد که می توان به سنتور سل کوک،لا،سی و ... و همچنین سنتور کروماتیک،سنتور9،12 و 14 خرک و سنتور باس اشاره کرد.روی هر کدام از اینها می توان  آموزش سنتور  را انجام داد و بسته به سلیقه هنرجویان دارد.

 

در زمینه خرید و یا آموزش سنتور ممکن است سوالاتی برای هنرجویان پیش بیاید که ما به پاسخ برخی ازمهمترین آنها می پردازیم:

 

1-آیا یادگیری ساز سنتور ساده است؟

به طور کلی  آموزش موسیقی  نیاز به علاقه و پشتکار دارد و این مسئله برای تمام سازها یکسان است.سنتور نیز مانند هر ساز دیگری باید از ابتدا زیر نظر  استاد سنتور  تعلیم دیده شود تا بتوان با تکنیک و استایل درست آموزش را آغاز کرد.

 

2-گام اول برای شروع آموزش سنتور چیست؟

در قدم اول تهیه ساز سنتور نکته مهمی است که باید زیر نظر یک کارشناس موسیقی انجام شود.پس از تهیه یک ساز خوب و خوش صدا می توان از طریق آموزشگاه موسیقی و یا  تدریس خصوصی سنتور  آموزش را آغاز کرد.در کنار آن استاد مربوطه، کتاب و لوازم جانبی مورد نیاز را به شما معرفی خواهد کرد.

 

3-برای آموزش سنتور از چه روشی استفاده می شود؟

در ابتدای آموزش، استاد مطالب کلی و ساختار ساز را برای شما توضیح می دهد.سپس نت خوانی و جای نتهای مختلف را روی سنتور برای شما مشخص می کند.پس از آن یک سری قطعات تمرینی برای قوی شدن مضراب زنی و همچنین قطعات ساده ایرانی را به شما آموزش داده و به تدریج در  تدریس سنتور  پیش می رود تا بعد از اتمام کتب مقدماتی به سراغ کتابهای پیشرفته و ردیف های سنتور برود.

 

 

آموزش سنتور

 

4-چه سنی برای یادگیری سنتور مناسب است؟

یادگیری  سنتور  را می توان از سن کم و درحدود 5 یا 6 سالگی آغاز کرد.یعنی پس از گذراندن دوره ارف که البته دلخواه است می توان آموزش سنتور را آغاز کرد،اما این به آن معنا نیست که در سنین بالاتر نمی توان به  کلاس سنتور  رفت.

 

5-برای آموزش سنتور از چه کتابهایی استفاده می شود؟

کتابهای مفیدی برای آموزش سنتور وجود دارند که از آن جمله می توان به کتاب دستور سنتور پایور،کتاب پشنگ کامکار،کتاب سنتور مشکاتیان،ردیف صبا و میرازاعبداله اشاره کرد.در کنار این کتابها اساتید معمولا کتابهایی را نیز معرفی کنند که از داخل آن قطعات سنتی نیز آموزش داده می شود.

 

6-روزانه چند ساعت زمان برای تمرین سنتور نیازاست؟

تمرین سنتور باید هر روز و بصورت مداوم و تا حد مقدور در ساعات مشخصی از روز انجام شود.این نظم و انضباط در تمرین،باعث پیشرفت هنرجو خواهد شد.روزانه حدود 1 ساعت زمان برای تمرین مناسب است که البته با توجه به اهداف، سن و شرایط هنرجویان متفاوت است.مفید بودن زمان تمرین و همچنین تمرکز کامل داشتن حین تمرینات از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

 

سنتور

 

7-شرایط و لوازم مورد نیازبرای آموزش سنتور چیست؟

 اولین نکته ای که در این زمینه باید ذکر شود علاقه داشتن به سنتور است.یک معلم موسیقی حرفه ای به محض اینکه متوجه شد شاگردش به سنتور علاقه ندارد،باید بدون  رودربایستی عذر او را بخواهد تا نه وقت خود و نه وقت شاگردش را بیهوده تلف نکند.پس از علاقه و تمرین، مراحل بعدی خرید ساز،تهیه دفتر نت و کتاب،تهیه لوازم جانبی مانند مضراب و میز سنتور و در مرحله آخر هماهنگی با  معلم سنتور  است.

 

8-ساز سنتور را چگونه و از کجا تهیه کنیم؟

سعی کنید ابتدا استاد خود را مشخص کنید و سپس با راهنمایی و هماهنگی استاد اقدام به تهیه سنتور کنید.مهمترین مراکز فروش ساز سنتور در میدان بهارستان می باشند که تنوع و قیمتهای مختلفی در آنجا وجود دارد،همچنین از طریق فروشگاههای اینترنتی مانند دیجی کالا نیز میتوانید اقدام به خرید ساز کنید. سنتورهای با کیفیت و مهر دار معمولا قیمتهای بالاتری دارند و سنتورهای اصطلاحا مشقی، کیفیت و قیمت پایینتری دارند که البته باز هم تاکید می شود که خرید سنتور را زیر نظر یک استاد خوب سنتور انجام دهید.

 

9-مدت زمان یادگیری سنتور چقدر است؟

سنتور جزء سازهایی است که یادگیری آن مانند هر ساز دیگری نیاز به تمرین و پشتکار فراوان دارد.به همین دلیل نمی توان زمان مشخصی را برای فراگیری آن تعیین کرد و این مسئله بستگی به استعداد موسیقی و میزان تمرین روزانه هنرجویان دارد.ولی به طور متوسط 2 تا 3 سال زمان نیاز است تا هنرجو بتواند روی سازخودمسلط شده و قطعات مختلف را بنوازد.

 

10-کلاسهای سنتور هفته ای چند جلسه و زمان آن چقدر است؟

کلاس های سنتور معمولا بصورت هفته ای 1 تا 2 جلسه و زمان هر جلسه نیز 30 دقیقه می باشد. این شرایط قابل تغییر است و هنرجو می تواند با توجه به برنامه و ساعات آزاد خود ، زمان هرجلسه یا تعداد جلسات هفتگی را افزایش دهد تا بتواند دوره خود را سریعتر پیش ببرد ،البته این مسئله با هماهنگی و نظر استاد تعیین می شود.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

برچسب ها: تدریس خصوصی سنتور , آموزش موسیقی , استاد سنتور , کلاس سنتور , تدریس سنتور , آموزش سنتور , معلم سنتور

واحد آموزش علمی

نشانی:تهران-ضلع جنوب غربی میدان انقلاب

66864242
66369447

09362887188

واحد آموزش موسیقی

نشانی:تهران-خ شریعتی،دوراهی قلهک

22924816
22924817

09362887188

ساعت کاری موسسه

9 صبح تا 19

ارسال ایمیل:

info [at] bahareandishe.com