• خانه
  • بلاگ
  • آیا کودکان برای آموزش موسیقی نیازی به گذراندن دوره ارف دارند؟

آیا کودکان برای آموزش موسیقی نیازی به گذراندن دوره ارف دارند؟

 
 
کلاس ارف
 
 

مختصری در مورد سیستم اُرف Orff:

 
این سیستم  آموزش موسیقی  توسط «کارل اُرف»، آهنگساز آلمانی در دهه بیست میلادی ابداع شد. هدف این سیستم، آموزش مفاهیم پایه ، مانند ریتم و حرکت به کودکان بوده است که توسط کارل اُرف و همکارش «شولورک» به صورت کتابی منتشر شد که بعدها با اضافه شدن مباحثی جدید، نام  «موسیقی کودک»  به خود گرفت. ارف بر این باور بود که کودکان به طور طبیعی به دنبال فراگیری نمی روند، بلکه می خواهند با هر چیزی بازی کنند. بنابراین می توان موسیقی را نیز از طریق بازی به آنها آموخت. کودکان می توانند از طریق حرکت، رقص و بازی عناصر موسیقی را فرا گیرند. آنها با این سیستم حتی می توانند آهنگهای خودشان را بسازند که بسیار قابل توجه خواهد بود. 
 
 
 آموزش ارف
 
 
سازهایی که در سیستم ارف به کار می روند و آموزش داده می شوند عبارتند از : زایلوفون (به آلمانی کسیلوفون، با حرف ساکن «ک»)، گلوکن اشپیل،  بلز ،  فلوت ریکوردر ، متالوفون، سنج و درام  کوچک و مثلث و سازهای کوبه ای نظیر اینها. امروزه تقریباً در تمام کشورهای پیشرفته بنیاد ارف وجود دارد. این بنیاد، وظیفه آموزش به معلمین متقاضی تدریس به کودکان را دارد که اتفاقاً امری بسیار دشوار است.سپس نهادهای مربوطه، مانند مهد کودکها، پیش دبستانی و دبستانها را تحت پوشش و نظارت قرار می دهند. شیوه های آموزشی بسیار گوناگون و متنوع است و از سه تا شش سطح مختلف تشکیل شده است.
 
متقاضیان  آموزش موسیقی کودک  در کانادا، برای هر سطح باید مبلغ 750 دلار پرداخت کنند و این مبلغ برای کل دوره در هلند 1570 یورو می باشد. پس از اتمام دوره، از داوطلبان، که همگی موزیسین های قابلی هستند، امتحان به عمل خواهد آمد و گواهینامه بین المللی دریافت خواهند کرد و پس از آن می توانند در مراکز آموزشی موسیقی کودک تدریس کنند. 
 
 
 تدریس ارف
 
 
آموزشگران، مثلاً با استفاده از یک شعر ساده، که به طور ریتیمیک و قوی خوانده می شود، از بچه ها می خواهند که دست بزنند و به این ترتیب معنی متر و پالس به آنها آموزش داده می شود. سپس هر یک از آنها، همراه با شعر یا ترانه ای که  معلم موسیقی  میخواند، روی سازهای خود به دلخواه ضربه می زنند و گروهی با سازهای کوبه ای آنها را همراهی می کنند. نتهای موسیقی با شعر به آنها آموزش داده و خطوط حامل با رنگهای متفاوت به آنها معرفی می شود.
 
نکته مهمی که در  تدریس موسیقی  به کودکان وجود دارد این است که آنها فقط در  کلاس موسیقی  می نوازند و نیازی به تمرین در منزل ندارند. کودک نباید به دلیل مثلاً ثابت نماندن سرعت ریتم، مورد مواخذه قرار گیرد. همه چیز شاد و آسان است و کودک از طریق این مفاهیم آسان، می تواند کم کم مفاهیم مشکل تر را نیز درک  کند.
 
 
 کلاس موسیقی کودک
 
 
در کشورمان، متاسفانه بنیاد ارف وجود ندارد و مدرسین موسیقی کودک، بیشتر از روشهای ابداعی خود برای آموزش استفاده می کنند که گاهی بی فایده و حتی مضر است. مثلاً کودک مجبور می شود، به همراه سازهای استاندارد مربوط به  اُرف ،سازهایی همچون   سه تار  و  تمبک  را نیز آموزش ببیند و گفته می شود مثلا تمبک برای تقویت ریتم کودک مفید است. کودک در برخی از مهد کودکها گاهی بیش از 4 سال آموزش می بیند و هنگامی که می خواهد سازی را به طور جدی دنبال کند، خود را سر خانه اول می بیند و همین باعث دلزدگی و افسردگی او می شود.
 
در برخی از کلاسهای موسیقی کودک دیده می شود که معلم، با سختگیری بسیار با کودکان کار می کند که این امر ممکن است به از بین رفتن علاقه کودک به موسیقی و ایجاد استرس و ترس در سالهای آتی بشود.
 
 
 آموزش موسیقی کودک
 
 

نتیجه گیری:

 
والدین عزیز توجه داشته باشند که بسیار بهتر است پس از شناسایی توانایی ها و علاقمندی های کودک، به طور جدی پس از سن 7 سالگی، به صورت تخصصی در یک ساز آموزش ببیند تا اینکه سالها وقت خود را برای یادگیری سازهای متفرقه هدر بدهد.البته  آموزش اُرف  برای کودکان از سنین 5 تا 7 سال توصیه می شود، آن هم با استانداردها و کتابهایی که تحت نظر بنیاد اُرف منشر می شود. در ایران برخی از اساتید، کتابهایی اُرف را بومی سازی کرده و آن را با شرایط فرهنگی و موسیقی کشورمان منطبق کرده اند. برخی دیگر نیز، خود به ارائه شیوه های جدید در آموزش کودکان پرداخته اند که این روش ها نیز قابل توجهند.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد موسسات آموزشی ارف در کانادا می توانید به وبسایت http://www.orffnovascotia.com مراجعه فرمایید.
 
برای اطلاع دقیق تر از  هزینه کلاس ارف در سال 1401  میتوانید با شماره های موسسه تماس بگیرید.
برای اطلاع دقیق تر از  هزینه کلاس سه تار در سال 1401  میتوانید با شماره های موسسه تماس بگیرید.
برای اطلاع دقیق تر از  هزینه کلاس فلوت در سال 1401  میتوانید با شماره های موسسه تماس بگیرید.
 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

برچسب ها: درامز , آموزش موسیقی , تدریس موسیقی , کلاس موسیقی , آموزش ارف , ارف , آموزش موسیقی کودکان , آموزش تمبک , آموزش فلوت , معلم موسیقی , آموزش سه تار , آموزش تنبک , آموزش درامز , کلاس درامز , آموزش موسیقی کودک , فلوت ریکوردر , موسیقی کودک , بلز , آموزش بلز , درام , هزینه کلاس سه تار در سال 1401 , هزینه کلاس فلوت در سال 1401  , هزینه کلاس ارف در سال 1401

واحد آموزش علمی

نشانی:تهران-ضلع جنوب غربی میدان انقلاب

66864242
66369447

09362887188

واحد آموزش موسیقی

نشانی:تهران-خ شریعتی،دوراهی قلهک

22924816
22924817

09362887188

ساعت کاری موسسه

9 صبح تا 19

ارسال ایمیل:

info [at] bahareandishe.com