• خانه
  • بلاگ
  • تاثیر آموزش موسیقی بر روی مغز(بخش اول)

تاثیر آموزش موسیقی بر روی مغز(بخش اول)

کلاس موسیقی

آیا می خواهید مغز خود را ورزش دهید؟ اپلیکیشن ها را فراموش کنید، یک آلت موسیقی یاد بگیرید صنعت آموزش چندملیون دلاری مغز تحت حمله قرار گرفته است. در اکتبر 2014، گروهی از بیش از 100 فرد برجسته عصب شناس و روانشناس هشدار نامه ای نوشتند که "ادعاهای گسترش توان مغزی اغلب اغراق آمیز و گاه گمراه کننده است".

در اوایل سال جاری، Lumosity ، غول این صنعت 2 میلیون دلار جریمه شد و به آنها دستور داده شد تا پول هزاران نفر از مشتریان را که با ادعاهای دروغین خود فریب داده بودند، بازپرداخت کنند.

با این مضمون که محصولات شرکت، توانایی های ذهنی عمومی را بهبود می بخشند و تاثیر کهولت سن بر توانایی های ذهنی را کاهش می دهد. بررسی اخیر در خصوص مزایای چنین محصولاتی نشان داد، "شواهد کمی وجود دارد که آموزش و تمرین، عملکرد شناختی روزمره را بهبود می بخشد."

در حالی که بازی ها و برنامه های آموزشی مغز، ممکن است تاثیر ماندگاری نداشته باشند، اما مشخص است که فعالیت های خاص دیگر و انتخاب شیوه زندگی درست می توانند منافع عصبی ایجاد کنند که باعث بهبود سلامت کلی مغز می شود و ممکن است باعث تقویت توانایی ذهن با بالا رفتن سن شود.

یکی از این موارد آموزش موسیقی است. تحقیقات نشان می دهد که یادگیری یک ابزار موسیقی برای کودکان و بزرگسالان مفید است و حتی ممکن است برای بیماران ناشی از آسیب های مغزی نیز مفید باشد.

کاترین لودای، متخصص روانشناسی دانشگاه وستمینستر، "موسیقی احتمالا چیزی منحصر به فرد دارد." "این باعث تحریک مغز ما به نحوی بسیار قدرتمند می شود که به دلیل ارتباط عاطفی ما با آن می باشد."

نواختن یک ساز موسیقی یک تجربه غنی و پیچیده است که شامل ادغام احساسات از قبیل حس بینایی، شنوایی و لامسه، و همچنین حرکات خوب است و یادگیری انجام این کار می تواند تغییرات طولانی مدت در مغز ایجاد کند.

موسیقیدانان حرفه ای، کارآموزان بسیار ماهر هستند که سال ها آموزش و  تدریس خصوصی  را می گذرانند و آزمایشگاهی طبیعی را فراهم می کنند که دانشمندان علوم اعصاب می توانند مطالعه کنند که چگونه چنین تغییراتی که به عنوان یک تغییر ماندگار وابسته به تجربه شناخته می شود در طول عمر آنها رخ می دهد.

تغییرات در ساختار مغز با آموزش موسیقی

مطالعات اولیه اسکن مغز نشان داد تفاوت های قابل توجهی در ساختار مغز موسیقیدانان و غیر موسیقیدانان در سنین مشابه وجود دارد. به عنوان مثال، corpus callosum، یک مجموعه عظیم از فیبرهای عصبی که دو طرف مغز را متصل می کند، در موسیقیدانان و نوازندگان به طور چشمگیری بزرگتر است.

مناطق مغز درگیر در حرکات، شنوایی و توانایی های فضایی نیز در نوازندگان حرفه ای کیبورد بزرگتر است. منطقه ای که به پردازش احساسات لامسه از دست چپ اختصاص داده شده است در نوازندگان ویالون بزرگتر و گسترده تر است.

آموزش موسیقی و سطح آگاهی

این مطالعات، داده ها را از گروه های مختلف افراد در یک زمان مقایسه کرده است. به این ترتیب، آنها نمیتوانستند تعیین کنند که آیا تفاوتهای مشاهده شده در واقع توسط آموزش موسیقی ایجاد شده است یا اینکه تفاوتهای آناتومیک موجود، بعضی از آنها را به سوی نوازندگی سوق داده است.

اما بعدا، مطالعات طولی که افراد را در طول زمان پیگیری می کنند، نشان داده است که افراد جوان که 14 ماه تمرین های موسیقی دارند، تغییرات ساختاری قابل توجه (pdf)  و عملکرد مغزی (pdf)  بهتری در مقایسه با کسانی که این کار را نمی کنند، نشان می دهند.

با این همه، این مطالعات نشان می دهد که یادگیری و نواختن یک ابزار موسیقی نه تنها حجم سلول های خاکستری را در مناطق مختلف مغز افزایش می دهد بلکه می تواند ارتباطات طولانی مدت بین آنها را تقویت کند.

تحقیقات دیگر نشان می دهد که آموزش موسیقی همچنین حافظه کلامی، استدلال فضایی و مهارت های سواد آموزی را تقویت می کند، به طوری که نوازندگان حرفه ای معمولا در مقایسه با افراد غیرموسیقی گرا در این توانایی ها بیش از پیش پیشرفت می کنند.

مقالات مرتبط:

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

برچسب ها: تدریس خصوصی , آموزش موسیقی

واحد آموزش علمی

نشانی:تهران-ضلع جنوب غربی میدان انقلاب

66864242
66369447

09362887188

واحد آموزش موسیقی

نشانی:تهران-خ شریعتی،دوراهی قلهک

22924816
22924817

09362887188

ساعت کاری موسسه

9 صبح تا 19

ارسال ایمیل:

info [at] bahareandishe.com