در مقاله قبلی به 10 مورد از عوامل گرفتگی عضلات هنگام تمرین موسیقی اشاره کردیم.این مطلب را میتوانید در لینک زیر بخوانید.
شاید برای هر هنرجویی پیش بیاید که بعد و یا به هنگام تمرینات موسیقی دچار گرفتگی و دردهای عضلانی بشود که این مسئله تمرین کردن را دشوار و گاهی اوقات ناممکن میکند.گرفتگی عضلات مانعی برای تمرین کردن و آموزش موسیقی (خصوصا برای نوازندگان مبتدی) میباشد.این گرفتگی ودردها در نقاط مختلفی از بدن ممکن است پیش بیاید که شایع ترین آنها در عضلات پشت یا روی دستها،شانه،بازو،گردن،انگشتان و عضلات پشت بدن ایجاد میشود و دلیل آنها فقط و فقط "درست تمرین نکردن" است.
در ادامه به 10 مورد دیگر از عوامل فشار و گرفتگی عضلات هنگام تمرین موسیقی اشاره میکنیم:
11-اجرای قطعاتی که با فیزیک دست نوازنده نامتناسب هستند،مثلا در آموزش پیانو نواختن برخی از قطعات شوپن،راخمانینف وبرامس.
12-انجام تمرینات خارج از توان هنرجو.در اینجا معلم نباید برخورد مساوی با هنرجویان داشته باشد،بلکه باید به هر هنرجو با توجه به توانایی فیزیکی وجسمی اش تمرین بدهد.
13-تمرین بدون علاقه و میل باطنی و صرفا برای رفع مسئولیت،ترس از معلم ویا رضایت والدین.
14-مشکل در "تونل کارپال" بصورت مادرزادی که نیاز به عمل جراحی دارد.
15-فشار روحی وعصبی وتمرین در حالت اضطراب،استرس وافسردگی.
16-تغذیه نامناسب،تنفس نامناسب وعدم تمرین و ورزش روزانه متناسب با نوع ساز.
17- انجام ندادن تمرینات روزانه و تلنبار شدن آنها روی هم و سپس به یکباره انجام دادن تمرینات.
18-داشتن معلم سختگیر.معلم بداخلاق و سختگیر باعث ایجاد فشار روحی قبل از ورود به کلاس موسیقی میشود و راندمان ذهنی هنرجو را به شدت پایین می آورد.
19-ترس از اجرا درحضور دیگر هنرجویان.خوب است معلم موسیقی به گونه ای کلاس را اداره کند که هنرجو هنگام تحویل دروس تنها باشد.به ویژه هنرجویان مسن تر به هیچ وجه نباید در حضور هنرجویان جوانتر و کم سن و سال مورد آزمایش و امتحان قرار بگیرند.
20-آخرین عامل هم میتواند مجموعه ای از شرایط شامل نورپردازی کلاس،مرد یا زن بودن استاد موسیقی ،رنگ اتاق،برخورد پرسنل آموزشگاه هنگام ورود،دمای اتاق تمرین،خواب و استراحت شبانه،ورزش های فیزیکی و میزان علاقمندی هنرجو به معلمش به لحاظ شخصیتی و ...باشد که همه اینها میتوانند در بروز استرس یا مشکلات عضلانی، دخالت مستقیم یا غیر مستقیم داشته باشند.
مقالات مرتبط: