تدریس خصوصی عربی

تدریس خصوصی عربی

 

 

تدریس عربی

 

 عربی از جمله درسهایی است که شاید یادگیری آن مورد علاقه خیلی از دانش آموزان نباشد، ولی به هر حال یکی از منابع درسی برای امتحانات نهایی و کنکور است.یادگیری درس عربی نیاز به تکنیکها و روشهای خاصی دارد تا بتوانید در امتحانات پایان ترم و کنکور نتیجه خوبی را کسب کنید.

 

اولین نکته برای یادگیری درس عربی توجه به مطالب پایه است.یعنی از همان اولین کتاب عربی باید شروع کرده و با مطالعه مطالب پایه ،به عربی سال های  آخر رسید.چون قواعد و نکات به هم ربط دارند و  در صورتیکه مطالب ساده مانند ضمایر،افعال،صرف افعال و غیره را خوب فرا نگیرید قطعا در سالهای بالاتر به مشکل بر می خورید.

 

نکته بعدی توجه به مباحث تدریس شده در کلاس عربی توسط معلم می باشد.بنابراین الزاما باید در تمام کلاسها حضور داشته باشید و غیبتهایتان را به حداقل برسانید تا از کلاس عقب نیفتید چون ممکن است معلم مطالبی را در کلاس بیان کند که در کتاب یا جزوه موجود نباشد.

 

با این دو روش ساده شما نیمی از راه را رفته اید.مرحله بعدی مطالعه و تسلط بر کتاب و سپس مراجعه به کتب کمک درسی مانند گاج،مبتکران،قلم چی و غیره می باشد تا بتوانید سطح درسی خود را فراتر از کتاب ببرید،به این طریق در امتحانات نهایی و کنکور نتیجه بهتری را کسب خواهید کرد.

 

 

به طور کلی 4 مبحث مهم و اساسی در درس زبان عربی عبارتند از:

 

1-یادگیری لغات و ترجمه آنها

1-تسلط بر قواعد زبان عربی مربوط به سالهای مختلف

3-توانایی صحیح خواندن عبارتهای عربی

4-تسلط بر ترجمه متون زبان عربی

 

اگر این چهار مورد را به خوبی انجام دهید بسیاری از مطالب را فرا خواهید گرفت.پس از اینکه مطالب تشریحی و قواعد مربوط به هر قسمت را خوب یادگرفتید می توانید تست زدن را شروع کنید.زمان متوسط برای مطالعه درس زبان عربی برای آمادگی کنکور روزانه حداقل 2 ساعت می باشد.

 
 

تدریس خصوصی عربی

راهنمایی،دبیرستان،پیش دانشگاهی،کنکور

عربی دانشگاهی برای پیام نوروکلیه رشته ها

مکالمه زبان عربی بصورت خصوصی

 

با شهریه مناسب

در  تمام مناطق تهران

با مدرسین خانم و آقا

جهت مشاوره رایگان با موسسه بهار اندیشه تماس بگیرید

٦٦٣٦٩٤٤٧ - ٦٦٨٦٤٢٤٢

 
تدریس خصوصی عربی تدریس عربی یازدهم تدریس عربی دهم تدریس عربی دبیرستان عربی دانشگاه
تدریس خصوصی عربی دانشگاهی تدریس عربی دوازدهم تدریس خصوصی عربی دوم دبیرستان تدریس خصوصی عربی اول دبیرستان تدریس عربی دانشگاه
معلم خصوصی عربی معلم خصوصی عربی سوم دبیرستان کلاس عربی اول دبیرستان تدریس خصوصی عربی سوم دبیرستان استاد عربی دانشگاه
معلم عربی دوازدهم معلم عربی تدریس عربی  تدریس  عربی سوم دبیرستان معلم عربی یازدهم
معلم عربی  دهم معلم خصوصی عربی دوم دبیرستان معلم خصوصی عربی اول دبیرستان کلاس عربی سوم دبیرستان کلاس عربی دوم دبیرستان

 

 

تدریس زبان عربی

 

15 نکته ساده و درعین حال پراهمیت برای مطالعه وتست زنی عربی:

 

1-کتاب سالهای مختلف درس عربی همه به یک اندازه اهمیت دارند،بنابراین این کتابها را به دقت بخوانید و تمرینها و مثالهای موجود در کتاب را حل کنید،بسیاری از سوالات کنکور از همین مطالب داخل کتاب استخراج می شود.

 

2-همانطور که قبلا نیز اشاره شد شاید برای بسیاری از دانش آموزان عربی درس کسل کننده یا بی فایده ای باشد اما با توجه به اینکه در کنکور دارای ضریب است ،کسب درصد بالا و یا حتی متوسط در این درس می تواند تراز و رتبه شما را در کنکور بالا ببرد.

 

3-در وهله اول جهت شروع تست زنی جزوه استادتان را مطالعه کنید و قواعد را بصورت کامل فرا بگیرید.معمولا  معلم عربی  در کلاس قواعد هر قسمت را برای دانش آموزان توضیح می دهد و از آنها نمونه سوال حل می کند.یادگیری این قواعد می تواند پاسخ بسیاری از تستها را برای شما روشن کند.

 

4-زمان یکی از فاکتورهای اصلی برای حل تست می باشد.در کنکور برای 25 تست زبان عربی حدود 20 دقیقه زمان در نظر گرفته می شود.شما می توانید برای افزایش سرعت عملتان در منزل برای خود 15 دقیقه زمان در نظر بگیرید تا بتوانید سرعت تست زدنتان را بالا ببرید.افزایش سرعت تست زنی فقط با تمرین و تکرار می باشد.

 

5-در جلسه کنکور اگر تستی برایتان نا آشنا بود وقتتان را تلف نکنید و به سراغ تستهای بعدی بروید.پس از اینکه همه تستها را حل کردید می توانید در صورت داشتن زمان اضافه مجددا به مرور و بررسی تستهای حل شده و حل نشده بپردازید.

 

6-یکی دیگر از نکات مهم در درس زبان عربی ترکیبی بودن تستها است که برای حل آنها نیازمند تسلط بر کتب سالهای مختلف می باشید.بنابراین کتاب همه سالها را به دقت بخوانید و حتی مطالب خوانده شده را نیز هر چند وقت یکبار مجددا مرور کنید تا از ذهنتان نرود.

 

7-برای اینکه در تست زنی درس زبان عربی موفق شوید پیشنهاد می شود که بلافاصله پس از مطالعه هر قسمت تستهای مربوطه اش را نیز انجام دهید تا بهتر در ذهنتان جا بیفتد.کسب مهارت در تست زنی با تمرین و پشتکار فراوان به دست می آید و جای هیچگونه نگرانی نیست.

 

مطالعه عربی

 

8-به درس عربی به اندازه یک درس اختصاصی بها بدهید و آن را مانند دروس اختصاصی و کلاس  تدریس خصوصی ریاضی  و  تدریس خصوصی فیزیک  بخوانید.یعنی یادگیری آن نیاز به مرور و حل تمرین فراوان دارد،بنابراین سعی کنید هر روز ساعتی را برای مطالعه این درس اختصاص دهید.

 

9-شاید برایتان عجیب باشد اما ترجمه و قواعد درس زبان عربی با یکدیگر مرتبط هستند.یعنی برای حل تستهای مربوط به ترجمه باید قواعد و زمان افعال را خوب یاد گرفته باشید و همچنین برای حل تستهای قواعد باید ابتدا بتوانید متن را درست ترجمه کنید و این خودش یک تکنیک مهم برای حل تستهای عربی می باشد.

 

10-در زمان کنکور عجله نکنید و صورت سوالها را به دقت بخوانید.گاهی اوقات در مرتبه دوم متوجه نکته سوال می شوید و این مطلب به شما در درست حل کردن تستهای مختلف کمک می کند.

 

مطلب مرتبط:بهترین روش مطالعه وتست زنی درس عربی

 

11-ممکن است در کنکور به سوالی برخورد کنید که برایتان جدید است و یا قبلا این مطلب را نخوانده اید ، سعی کنید خونسردی خود را حفظ کرده و با اعتماد به نفس بالا به بررسی آن بپردازید.در صورتیکه برایتان سخت است وقتتان را هدر ندهید و بلافاصله به سراغ سوال بعدی بروید.

 

12-نکته دیگری که دانش آموزان باید در نظر داشته باشند توجه به باطن سوالات است.گاهی اوقات ظاهر سوال بسیار سخت و پیچیده به نظر می رسد اما دارای یک نکته انحرافی است و با یک نگاه دقیق و موشکافانه متوجه می شوید که حل تست بسیار ساده تر از آن چیزی بوده که شما فکر می کرده اید.

 

13-قرار بر این نیست که شما در کنکور عربی را 100% بزنید،بلکه هدف بالابردن تعداد پاسخهای صحیح است.بنابراین قبل از آزمون برای خود برنامه ای داشته باشید، به این صورت که کدامیک از مباحث را کنار می گذارید و به کدامیک پاسخ می دهید.این کار به شما کمک می کند تا زمان خود را مدیریت کرده و بتوانیدتعداد پاسخهای صحیح تان را بیشتر کنید.

 

14-تعداد سوالات عربی در کنکور محدود است و این مسئله باعث شده تا طراحان ، سوالات ترکیبی را در کنکور مد نظر قرار دهند و قواعد و نکات مختلف را در یک سوال بگنجانند تا بتوانند معلومات شاگردان را بهتر بررسی کنند.پاسخ به این تستها فقط با تسلط بر تمام مطالب و کتابها امکان پذیر است. 

 
15-یکی از روشهای تسلط بر درس زبان عربی استفاده از کلاسهای  تدریس عربی  است.از آنجا که مطالب درس زبان عربی به یکدیگر ربط دارد بنابراین توصیه می شود که در هر قسمت از درس و یا کتاب هر سال که مشکل داشتید، درهمان مقطع اشکالات خود را برطرف کنید تا در امتحانات نهایی و کنکور موفق تر عمل کنید.ضمنا می توانید از اوقات فراغت تابستان برای یادگیری عربی سال بعد و یا مرور مجدد عربی سال قبل استفاده کنید.
 
 
 
تدریس خصوصی عربی
 
 

در موسسه بهار اندیشه کلاس موسیقی نیز برگزار می شود،جهت مشاهده صفحه  آموزش موسیقی کلیک کنید.
 

دلایل بی علاقگی و افت دانش آموزان در درس زبان عربی:

بسیاری از دانش آموزان با درس عربی رابطه خوبی ندارند و با وجود مطالعه این درس نتیجه خوبی در امتحانات و کنکور کسب نمی کنند.این عدم پیشرفت ممکن است به روش مطالعه آنها بستگی داشته باشد و یا ریشه در بی علاقگی آنها به درس عربی داشته باشد.

 

دلایل این  امر را به صورت خلاصه در مطلب زیر آورده ایم:

 

1-اولین عامل که در واقع بیشتر به مسئولین و نویسندگان کتاب عربی ارتباط دارد تا به دانش آموزان،جذاب نبودن کتاب عربی برای دانش آموزان است.سراسر کتاب عربی پر است از آیات فرآن،احادیث و متون عربی، در حالیکه باید در کنار اینها مطالبی که برای شاگردان جذابیت داشته باشد نیز اضافه شود(با توجه به سن آنها) مانند مطالب ورزشی،لطیفه ها و حکایات جالب .به این صورت می توان با کمک این مطالب ایجاد جذابیت کرده و در لابلای آنها مباحث درسی را نیز آموزش داد.

 

2-در انتخاب دبیران درس عربی باید دقت ویژه ای به عمل آید تا علاوه بر فاکتورهای اصلی مانندتخصص و اطلاعات علمی ، از لحاظ اخلاقی،سن و سال و ظاهری نیز بتوانند ارتباط خوبی با شاگردان برقرار کنند.خصوصا در عربی سالهای اول که پایه است و باعث می شود تا شاگردان بتوانند با سطح درسی قوی وارد مراحل بالاتر شوند.

 

3- نکته بعدی در مورد زبان عربی تبلیغات نادرست است که ناخودآگاه بر روی خانواده ها تاثیر منفی می گذارد.معمولا اولیای دانش آموزان بیشتر فرزندان خود را به کلاس تدریس خصوصی زبان انگلیسی می فرستند که ایده بسیار خوبی است اما باید توجه داشته باشند که به هر حال درس عربی هم جز دروس راهنمایی و دبیرستان است و در کنکور نیز به عنوان یکی از دروس تعیین کننده می باشد و خوب است که در کنار آموزش زبان انگلیسی به کلاس عربی هم بروند تا پایه خود را در این درس قوی کنند.

 

4-مطلب دیگر نوع برخورد دبیران مدارس مختلف با دانش آموزان است.در برخی از مدارس برای بالابردن سطح مدرسه به برخی از دانش آموزان ارفاق می کنند و برای درس عربی به آنها نمرات بالایی می دهند در حالیکه واقعا دانش آموز در آن سطح نیست و این یک ظلم به دانش آموزان است.چون آنها با پایه ضعیف بالا می روند و در مقاطع بعدی به مشکل بر می خورند.

 
5-همانطور که دانستن مکالمه به زبان انگلیسی مهم است یادگیری مکالمات روزمره به زبان عربی نیز می تواند کاربردهای زیادی در کشورهای مختلف داشته باشد.بنابراین می توان در کنار قواعد و متون درس عربی ، ساعتی را برای مکالمه زبان عربی نیز برای دانش آموزان در نظر گرفت تا جذابیت این درس برای آنها افزایش پیدا کند.

 
6-مطالب گنجانده شده در کتاب عربی بسیاز زیاد و سنگین است. علاوه بر مطالب اصلی در این کتاب تصاویر نامربوط،بی کیفیت و تکراری، قواعد و تمرینات فراوانی وجود دارد که کار را برای شاگردان مشکل می کند.بهتر است که این حجم مطالب در سالهای مختلف تقسیم شود تا شاگردان با روحیه بهتری بتوانند به مطالعه این درس بپردازند.
 
 
7-مطلب دیگر ،عدم تناسب کتاب عربی با سن دانش آموزان است.بهتر است در کنار مباحث درسی عربی، مقالات به روز،مطالب علمی،ورزشی و هنری نیز گنجانده شود تا شاگردان با علاقه بیشتری به مطالعه این کتاب بپردازند.همچنین برای جذاب تر شدن کتاب از رنگهای شاد،گرافیک و صفحه بندی های زیبا استفاده شود تا دانش آموزان را به مطالعه این درس ترغیب کند.
 
 
8-مسئله دیگر برگزاری کلاس عربی در ساعات اول روز می باشد.یعنی بهتر است مانند دروس ریاضی و فیزیک ،کلاس عربی نیز در ساعات اول تدریس باشد تا هم  استاد عربی  و هم دانش آموزان از لحاظ ذهنی آماده تر باشند.در نتیجه  استاد عربی می تواند مطالب درس را بهتر انتقال دهد و همچنین دانش آموزان نیز بخاطر عدم خستگی و سر حال تر بودن درس را بهتر یاد می گیرند.
 
 
9-نکته دیگر آن است که برای تدریس عربی از دبیرانی  استفاده شود که خود آنها به این درس علاقه داشته باشند تا بتوانند با انرژی مضاعف این درس را برای دانش آموزان تدریس کنند،در نتیجه این انرژی به دانش آموزان نیز منتقل خواهد شد.
 
 
10-آخرین نکته ای که در مورد درس زبان عربی باید گفته شود اهمیت یادگیری دروس و نه حفظ کردن مطالب است.برخی از دبیران با روشها و تکنیکهای خاص خود سعی می کنند که مطالب را به صورت عمیق و مفهومی به دانش آموزان یاد بدهند،در نتیجه این گونه شاگردان در آزمون نهایی و یا کنکور با تغییر پیدا کردن صورت سوال نیز ، به راحتی از پس آن بر می آیند و می توانند پاسخگو باشند که این روش بسیار درست و مناسب است.


 
 
آموزش عربی
 
 
 
حال که با دلایل عدم علاقه دانش آموزان به درس عربی آشنا شدیم در اینجا روشهایی را ارائه می دهیم تا بتوان این بی انگیزگی و عدم پیشرفت دانش آموزان و دانشجویان را در امتحانات نهایی و کنکور برطرف کنیم.راهکارها مختلف هستند برخی از آنها به مدرسین،برخی به دانش آموزان و بعضی دیگر نیز به والدین ارتباط دارد.
 
به عنوان مثال مدرسین با جدی و منظم برگزار کردن کلاس ها، دانش آموزان با علاقه و تمرین و پشتکار و والدین نیز با حمایتهای خود از جمله توجه به نمرات و استفاده از کلاسهای  تدریس خصوصی  می توانند باعث پیشرفت دانش آموزان در درس عربی بشوند.
 
 

روشهای تشویق و ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای یادگیری درس عربی:

 

1-مدرسین عربی باید سعی کنند در هر جلسه یک آزمون چند دقیقه ای از مطالب تدریس شده جلسه قبل از دانش آموزان بگیرند، این کار باعث می شود تا دانش آموز در هر جلسه مطالب درس قبلی را مطالعه کرده و با آمادگی بیشتری در کلاس شرکت کند.
 
 
2-تا حد ممکن برای  تدریس خصوصی عربی  از دبیران با تجربه و تخصصی این درس استفاده شود.دبیرانی که با روشهای جدید تدریس آشنا باشند و بتوانند در شاگردان ایجاد انگیزه کنند.کلاس را جدی بگیرند و هر جلسه برای جلسه بعد به شاگردان تمرین و تکلیف بدهند،حضور و غیاب کنند و راهکارهای دیگری که موجب شود تا دانش آموزان نیز به این درس بها دهند.
 
3-مسئولین مدرسه نیز برای آموزش درس عربی می توانند نقش مهمی را ایفا کنند.از جمله اینکه لوازم کمک آموزشی مانند کتاب،دی وی دی،مقالات ومنابع مختلف را در اختیار دبیران عربی و دانش آموزان قرار بدهند تا شاگردان نیز پی به اهمیت این درس ببرند.
 
 
4-کار دیگری نیز که بر عهده مسئولین است ایجاد جو رقابتی بین دبیران مدارس است.به این صورت که با شناسایی دبیران موفق عربی و تشویق و تقدیر آنها بتوانند سایر دبیران را به بالابردن سطح علمی خود ترغیب کنند.
 
 
5-دبیران عربی می توانند برای به روز بودن از روزنامه،کتابها و مجلات خارجی نیز استفاده کنند و با آوردن آن به کلاس و مطرح کردن مطالب مختلف ورزشی،سیاست،هنری و فرهنگی، بتوانند با شاگردان به بحث و تبادل نظر در مورد آنها بپردازند.این کار به جذاب تر شدن کلاس کمک شایانی می کند.
 
 
آموزش خصوصی عربی
 
 
6-یکی دیگر از کارهای روانشناسی برای تدریس عربی ، آسان جلوه دادن این درس برای دانش آموزان است.برای این کار در هنگام تدریس باید معلم عربی از مطالب ساده شروع کرده و به تدریج و پایه به پایه مطالب سخت را بیان کند.از طرفی می تواند از روشهای تشویقی مانند پروژه،تحقیق و...نیز برای بالابردن سطح نمرات دانش آموزان استفاده کند تا بتواند یک جو رقابتی سالم بین آنها ایجاد کند.
 
 
7-روش دیگری که برای بالابردن سطح درس عربی در دانش آموزان تاثیر گذار است تشکیل گروههای آموزشی است.به این صورت که شاگردان سطح بالای کلاس انتخاب شوند و با تشکیل یک گروه بتوانند اشکالات شاگردان سطح پایینتر را برطرف کنند و برای دانش آموزان سطح بالا جایزه ای را به عنوان تشویق در نظر بگیرند.چون وقتی مطالب از زبان یک همکلاسی بیان می شود یادگیری آن برای شاگردان راحت تر خواهد بود.این گروه می تواند بین دبیران مختلف عربی نیز تشکیل شود تا دبیران باتجربه تر و مسلط تر بتوانند اطلاعات و دانش خود را با بقیه به اشتراک بگذارند.
 
8-مسئولین مدرسه و دبیران باید با خانواده ها در تعامل بوده و گزارش کاری به خانواده ها ارائه دهند.به عنوان مثال مدیر مدرسه یا دبیر عربی می تواند در پایان هر ترم فرم نظرسنجی بین دانش آموزان پخش کرد تا آنها بدون ذکر نام خود ، نظرشان را در مورد کارکرد معلم عربی بیان کنند.از طرفی مسئولین مدرسه هم باید نتایج امتحانات و نمرات عربی شاگردان را به اطلاع والدین برسانند تا شاگردان احساس وظیفه بیشتری داشته باشند.
 
 
9-یکی دیگر از روشهای مفید برای ایجاد جو رقابتی بین دانش آموزان ، برگزاری مسابقات داخلی و آزمون بین شاگردان مدرسه است.با این کار شاگردان قوی و ضعیف شناسایی می شوند و سپس می توان با در نظر گرفتن مشوقهایی برای شاگردان قوی و راهکارهایی برای شاگردان ضعیف به بالابردن سطح درسی شاگردان کلاس عربی کمک کرد.
 
 
10-روش آخر برای جذاب تر کردن کلاس عربی استفاده از آثار دانشمندان معروف عرب زبان،سروده ها،ترانه ها و سایر آثار هنری آنها می باشد.مثلا کتابهای جبران خلیل جبران،احمد شوقی،خلیل بن احمد فراهیدی،یونس بن حبیب و سایر دانشمندان عرب دارای نکات زیبا و آموزنده ای است که مطرح کردن آنها در کلاس باعث افزایش بارعلمی کلاس عربی می شود.


در صورتیکه نیاز به مشاوره یا تدریس داشتیبد می توانید با شماره های موسسه بهار اندیشه  تماس حاصل فرمایید:
 
66864242-66369447
 
22924816-22924817
 
 
 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

برچسب ها: تدریس خصوصی ریاضی , تدریس خصوصی فیزیک , تدریس خصوصی عربی , تدریس خصوصی زبان , تدریس خصوصی , آموزش موسیقی , کلاس عربی , تدریس عربی , معلم عربی , استاد عربی