بسیاری از خانواده ها تمایل دارند کودکان خردسال خود را روانه کلاسهای موسیقی کنند،صرفا به دلیل اینکه ویدئوهایی در فضای مجازی دیده اند که در آن کودکی با مهارتی باورنکردنی موسیقی می نواخته است.اما واقعا سن مناسب برای شروع کلاس موسیقی کودک چند سالگیست؟
بسیاری از اساتید موسیقی سنین 4 و 5 سالگی را برای شروع کلاس موسیقی مناسب می دانند،اما بر خلاف این نظر،بسیاری از کارشناسان حوزه آموزش موسیقی بر این باورند که سنین خیلی پایین به هیچ وجه مناسب فعالیت موسیقی نیست.آموزشگران موسیقی سن مناسب برای موسیقی را بعد از 9 سالگی و قبل از 20 سالگی می دانند و مقالات و تحقیقات بسیار جامعی نیز در این باره نوشته و منتشر کرده اند.
اما چرا سنین پیش دبستانی برای آموزش موسیقی مناسب نیست؟6 دلیل مهم آن را در اینجا ذکر میکنیم:
1-ذهن کودک خردسال آمادگی درک ریتم ها،ملودی ها و ساختارهای پیچیده موسیقی را ندارد.
2-کودک توانایی انجام تمرین های مستمر و سفت و سخت موسیقی را ندارد و صرفا به دید یک اسباب بازی به ساز خود نگاه می کند.
3-انگشتان کودک به لحاظ فیزیکی کوتاه هستند و هنوز توانایی انجام حرکتهای مکانیکی پیچیده روی ساز را ندارد.
4-احتمال بروز آسیب های جدی به دستهای کودک در اثر تمرین، بدون حمایت های فیزیوتراپیک وجود دارد.
5-ساختار ذهنی کودک قدرت درک مفاهیم فلسفی و تفسیری در کلاس موسیقی را ندارد و او صرفا از موسیقی های کودکانه مانند کلاس ارف لذت میبرد که حالت بازی،رقص وشادی دارد،بنابراین بعید است که با قطعات جدی ارتباط برقرار کند.
6-کودک حق دارد کودکی کند.ورود به کلاسهای جدی موسیقی می تواند او را از کودکی خود دور کند و وقت او را در یادگیری مفاهیم دیگر با مشکل روبرو کند.
با تمام این تفاسیر هنوز هم برخی از خانواده ها اعتقاد دارند که فرزندشان به شدت به موسیقی علاقه دارد و دارای ضریب آیکیوی بسیار بالایی است و می تواند موسیقی را از سن کم بیاموزد.
اما واقعیت این است که برای سنین زیر7سال ،صرفا کلاسهای آشنایی با موسیقی بصورت تفریحی مانند آموزش ارف (بلز،فلوت و...) و سوزوکی و نظایر آن توصیه می شود،اما ورود به دنیای جدی موسیقی مستلزم داشتن شرایط و توانایی هایی است که در سنین بالاتر بدست می آید.