سوالی که ذهن بسیاری از هنرجویان و نوازندگان گیتار را مشغول کرده اینست که آیا گیتار جزء سازهای ایرانی محسوب میشود و یا از اروپا و غرب به ایران راه پیدا کرده است؟
ابوالحسن علی بن نافع مشهور به "زریاب"(حدود789م -857 م یا 246 ق :شمال بین النهرین)
زریاب موسیقی دان،خواننده و بربط نوازی ایرانی بود که در عراق،آفریقای شمالی و اندلس می زیست.به دلیل سیاه رویی به زریاب مشهور شد که نام توکای سیاه در آن زمان بوده است.
با استناد به نوشته های جامعه شناس بزرگ"ابن خلدون" ، زریاب در سال 789 میلادی در یکی از روستاهای موصل در خانواده ای کرد به دنیا آمد.او شاگرد اسحاق موصلی موسیقی دان مشهور دربار هارون الرشید بود و پس از آن که اسحاق در اثر برتری زریاب در فن موسیقی و نیز فتنه گری حاسدان به او بی لطف شد، ترک بغداد کرد و به مغرب و بالاخره کوردوبا (قرطبه) در آندلس رفت.او آگاه از علوم هندسه،زمین شناسی و جغرافیا بوده است و گفته می شود او کسی بوده که آموزش عود و طرز نواختن آن را به اندلس و سپس اروپا برده است.
نوازندگان و افرادی که به کلاس عود و آموزش گیتار در کشورهای مغرب(الجزایر و مراکش) و اسپانیا مشغول بودند اعتقاد داشتند که فن عود نوازی و ابداع گیتار و آموزش و کلاس گیتار از کارهای زریاب بوده است.تئوری موسیقی که زریاب به کار می برد مبتنی بر آثار یونس الکاتب و اسحاق موصلی بود.
"ابوالحسن زریاب" آهنگساز و نوازنده عود ایرانی ،برای اولین بار در قرن هفتم میلادی ساز عود را به اروپایی ها معرفی کرد.شاید ایده ساختن گیتار نیز از همینجا آغاز شده باشد ولی مدرک مستندی در این مورد در دست نیست.با این وجود نوعی گیتار به نام گیتار "کوردوبا" در اسپانیا کاربرد دارد که روی برخی از آنها به نام "زریاب" حک می شود.
زریاب در سال 857 میلادی در کوردوبای اسپانیا درگذشت.(عکس اول نماد یادبود زریاب در کوردوبای اسپانیا)
برای اطلاع دقیق تر از هزینه کلاس گیتار در سال 1401 میتوانید با شماره های موسسه تماس بگیرید.
برای اطلاع دقیق تر از هزینه کلاس عود در سال 1401 میتوانید با شماره های موسسه تماس بگیرید.