یکی از روشهای رایج جهت آموزش سنتور، روش آنلاین است که دارای طرفداران بسیاری است.اگر چه در ایران نیز به تازگی باب شده اما در اکثر کشورهای دنیا، آموزش آنلاین و یا آموزش به کمک اپلیکیشن جا افتاده و هنرجویان بسیاری مشغول یادگیری با این سبک هستند.اما آموزش سنتور بصورت آنلاین دارای مزایا و معایبی است که در مقاله زیر به آن میپردازیم.
مزایای آموزش سنتور آنلاین:
1-یادگیری سنتور بصورت آنلاین یا به کمک اپلیکیشن در همه جا امکان پذیر است و نیاز به زمان و مکان خاصی ندارد.
2-هزینه کلاسهای آنلاین نسبت به تدریس خصوصی سنتور و یا مراجعه به آموزشگاه پایین تر است.
3-در روش تدریس سنتور آنلاین شما میتوانید از اساتید خوب و معتبر حتی در خارج از شهر و کشورتان بهره مند شوید، بدون آنکه نیاز به پیمودن مسافت داشته باشید.
4-این روش برای کسانی که مشکل مالی دارند یا در مناطق دور افتاده زندگی میکنند بسیار کارآمد است.
5-تدریس سنتور بصورت آنلاین برای هنرجویانی که به دلیل مشغله زیاد فرصت رفتن به کلاس سنتور ندارند بسیار مناسب است.
مقاله:مدت زمان یادگیری سنتور چقدر است؟
معایب آموزش سنتور آنلاین:
1-در روش حضوری استاد میتواند همه نکات آموزشی از جمله روش مضراب زدن،نحوه نشستن پشت ساز،روش نواختن،کوک سنتور و بسیاری نکات ظریف دیگر را به شما آموزش دهد،اما در روش آنلاین این امکان بصورت کامل میسر نیست و ممکن است اشکالاتتان برطرف نشود و بصورت یک عادت درآید که این در آینده به آموزش موسیقی شما لطمه خواهد زد.
2-نکته مهم دیگر یادگیری نظم در کلاس سنتور است.با شرکت در این کلاسها هنرجو طبق یک برنامه منظم هر روز به تمرینات سنتور می پردازد تا بتواند خودش را برای جلسه بعدی آماده کند.اما در کلاس آنلاین ممکن است بازخواستی وجود نداشته باشد و هنرجو گرایش به تنبلی پیدا کند.بنابراین روش آموزش آنلاین برای کسانی مفید است که به معنای واقعی عاشق سنتور باشند.
3-نکته مهم بعدی فراگیری مسئولیت پذیری در کلاس سنتور است.یعنی هنرجو خود را موظف میداند که هر جلسه تمرین کند و تمرینات مربوطه را نیز انجام دهد تا بتواند بصورت هماهنگ با کلاس پیش برود.از طرف دیگر تشویق استاد سنتور باعث ترغیب بیشتر هنرجو به ادامه کلاسها خواهد شد.